Varför älskar människor att bli bruna?

Sedan den stora framgången med Jersey Shore har många individer tagit upp solning som en ny modefluga, men varför? De med solbränd hy tycker att det är ett tecken på god hälsa, medan de med blek hy, som Mark Twain, känner att det är ett tecken på sjukdom. Det har tillverkats olika läkemedel som hjälper till att bli solbränna. Ett av de mest omfattande läkemedlen för sådana ändamål är Melanotan.
Enligt forskning från Emory University får en person att känna sig mer attraktiv att vara solbränd. Forskare jämförde poängen för “hethet” för samma kvinnas naturliga hudton med solbränd hudfärg med hjälp av HotorNot.com.
Genom åren har garvningen utvecklat ett dåligt rykte som huvudsakligen varit obefogat. När den görs på rätt sätt är solning ofarlig och fördelaktig för ens hälsa. I vissa fall kan det vara bra. Här är några av anledningarna till varför folk vill bli solbränna:

1. Får människor att se bättre ut

Enligt vetenskaplig forskning dras de till människor som har en solbränna. Människor som ofta blir bruna uppger att de känner sig mer självsäkra och drar till sig mer uppmärksamhet från män och kvinnor. Trots vad vissa tycker är detta inte ett trivialt ämne. Du kommer att vara mer beredd att möta dagen när du ser ut och mår som bäst. Du kan använda läkemedlet Melanotan nässpray för att bli brun eller mörk hud. Även om det har vissa biverkningar, är det känt för sitt arbete.

2. Få människor att må bättre

Må-bra-hormonerna frisätts vid solning (liknande när du tränar). När din hud utsätts för solens strålar producerar din kropp dessa endorfiner. Dessutom är den varma, lugnande känslan du får när du skaffar dig en solbränna härlig. Om du konsekvent solar kommer det att påverka ditt humör positivt.

3. Ökar vitamin D i din kropp

Upp till 75 % av befolkningen har lågt D-vitamin. Brist på D-vitamin kan orsaka melankoli, diabetes och till och med autoimmun sjukdom, så detta är ett betydande problem. D-vitaminbrist kan få allvarliga konsekvenser för din hälsa. D-vitamin tas upp mer effektivt när huden utsätts för solens strålar. Du kan åtgärda nästan allas brister genom att göra det konsekvent.

4. Biologisk klocka

Vår biologiska klocka ställs huvudsakligen av solens cykler. När vår biologiska klocka är ur funktion för att vi tillbringar större delen av vår tid inne, blir det svårt att sova och vakna på morgonen. När du har en bra solbränna kan din kropp säga när det är dags att sova och när det är dags att gå upp.

5. Rött ljus

Blått ljus sänds ut av våra elektroniska prylar (som datorer och mobiltelefoner) och våra belysningsarmaturer. Rött och blått ljus är avgörande för människors hälsa och välbefinnande. Exponering för rött ljus från garvning hjälper till att återställa denna jämvikt, vilket lindrar obehag, minskar lidande och skyddar mot många åkommor.

6. Ger dem en boost i självförtroende

Solbränd hud genererar endorfiner som förbättrar ditt humör och din syn på livet. Det är mycket som att träna. När din hud utsätts för solens strålar producerar din kropp dessa endorfiner. Det är inte bara efter att du är klar som du får dessa positiva känslor.
Den behagliga, lugnande känslan av att få en solbränna är härlig medan du gör det. Regelbunden solning förbättrar ditt humör dagligen. Om du är nöjd med hur du ser ut och känner dig blir du mycket gladare!

Slutsats

Genom åren har garvningen utvecklat ett dåligt rykte som huvudsakligen varit obefogat. Att använda solkrämer och fuktkrämer för att få en hälsosam solbränna är säkert och ger flera hälsofördelar. I vissa fall kan det vara bra.
Är detta den enda anledningen till att du älskar solbränna, eller har du en annan? Folk älskar att sola men ibland kan de inte få den solbränna de behöver. Det finns läkemedel som Melanotan för sådana ändamål för att få önskat resultat.